Spread the love

Het is verbazingwekkend dat een natie zo klein als Nederland meer dan 700 tentoonstellingszalen telt, een teken van de sociale en authentieke rijkdom van Nederland. De Museumkaart of Museumjaarkaart is een van de sociale voordelen van wonen in Nederland. De Museumkaart is een non-profitorganisatie die er volledig op is gericht om tentoonstellingsbezoeken beter toegankelijk te maken voor de bewoners van Nederland.

Camille Boyer, vertegenwoordiger van de Museumkaart verduidelijkt: ‘Heel bijna 30 jaar geleden werd er een drive opgezet door een verzameling tentoonstellingszalen om een ​​instrument te maken om meer historische centrumgasten te produceren en om individuen aan te sporen een meer veranderde vastberadenheid van galerijen te bezoeken. ‘

Precies 400 historische centra zijn aangesloten bij de Museumkaartvereniging en elke Museumkaarthouder mag gratis binnen in een tentoonstellingsruimte die de kaart erkent. Er zijn een paar uitzonderingen waarbij ongewone of voorbijgaande shows kosten voor verbetering in rekening kunnen brengen.

‘Er zijn 735.000 Museumkaarthouders en het bedrag staat op de uitbreiding. Slechts 5 jaar eerder was dat 315.000. De Museumkaart wordt niet gesponsord, dus we zijn volledig afhankelijk van de vergoeding die wordt gegenereerd door de aanschaf van een kaart. Van de inkomsten wordt 66% van het maximum van een doorgangsbewijs uitgekeerd aan de historische centra bij terugmelding van een gratis Museumkaartbezoek aan onze vereniging. Een deel van de inkomsten wordt gebruikt voor overheadkosten van de Museumkaart, terwijl het overgebleven geld terugvloeit naar de tentoonstellingszalen’, zegt Camille.

Bij het doornemen van de Museumkaart-site zijn alle gegevens onmiskenbaar in het Nederlands. Laat dit niemand verzwakken, want de voordelen van het bezit van deze kaart compenseren elke vertaling van de Nederlandse taal. De site registreert elk van de 400 tentoonstellingshallen onder de noemer; Welke Musea doen mee? Ze staan ​​op naam van Museum, Stad en Provincie. Historische centrumsites zijn te vinden op de Museumkaart-site voor aanvullende gegevens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.